Αναξιοποίητο ρημάζει το Camping της Σκοτίνας Πιερίας

Αναξιοποίητο ρημάζει το Camping της Σκοτίνας Πιερίας

Αρ. Πρωτ. 10362/18.05.2010

Προς Υπουργό

- Πολιτισμού και Τουρισμού

 

Σε μια περίοδο που η χώρα μας αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, που οι πολίτες βλέπουν να περιορίζονται σημαντικά τα μηνιαία έσοδα της οικογένειας και προχωρούν σε περικοπές εξόδων, ενώ προβλέπεται ότι θα αναζητήσουν εναλλακτικές και πιο οικονομικές λύσεις και για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, όπως τα κάμπινγκ, τίποτε δεν φαίνεται να κάνει η Κυβέρνηση στην κατεύθυνση αξιοποίησης των camping ιδιοκτησίας του Ελληνικού κράτους. 

Αντίθετα, η τουριστική βιομηχανία της χώρας φαίνεται να μη λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα για τη στήριξη της τουριστικής κίνησης στη χώρα μας τόσο όσον αφορά στον εσωτερικό τουρισμό όσο και στον εισαγόμενο τουρισμό από το εξωτερικό. Ενδεικτική είναι η περίπτωση του κάμπινγκ στη Σκοτίνα Πιερίας, που είναι το μεγαλύτερο κάμπινγκ των Βαλκανίων, καθώς η έκτασή του υπολογίζεται στα 600 στρέμματα και προσφέρει δυνατότητα φιλοξενίας 2.500 ατόμων.

Το κάμπινγκ που κάποτε αποτελούσε σημαντικό πόλο έλξης Ελλήνων και ξένων τουριστών, σήμερα έχει εγκαταλειφθεί στο έλεος του χρόνου και έχει μετατραπεί σε χωματερή σκουπιδιών. Οι εγκαταστάσεις έχουν ερημώσει και έχουν υποστεί τη φθορά του χρόνου, ένα τμήμα της προβλήτας έχει βουλιάξει στη θάλασσα, έκταση του δημόσιου κάμπινγκ έχει μετατραπεί σε καταυλισμό, ενώ δεν λειτουργεί βιολογικός καθαρισμός για τα λύματα, με αποτέλεσμα να δημιουργείται εστία μόλυνσης εντός του κάμπινγκ που θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία των λίγων  κατασκηνωτών.  

Παρά το γεγονός ότι το εν λόγω κάμπινγκ αποτελεί περιουσία του δημοσίου και ανήκει στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ), ενώ  τη διαχείρισή του έχει η δημόσια Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης (ΕΤΑ), παρά το γεγονός ότι η τουριστική περίοδος έχει ξεκινήσει και θα έπρεπε να αποτελεί προτεραιότητα της οικονομικής πολιτικής της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για τη χώρα μας η αξιοποίηση των τουριστικών ακινήτων , ως πηγή εσόδων, παρ όλα αυτά τίποτε δεν έχει γίνει ακόμη .

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

- Για ποιους λόγους έχει καθυστερήσει το αρμόδιο Υπουργείο και   το  διοικητικό συμβούλιο της ΕΤΑ,  να προχωρήσουν σε αποκατάσταση των φθορών και ουσιαστική αξιοποίηση   για το μεγαλύτερο κάμπινγκ της χώρας και των Βαλκανίων, δηλαδή το κάμπινγκ της Σκοτίνας,  με αποτέλεσμα  σήμερα η χώρα μας να χάνει μία σημαντική πηγή εσόδων κατά την καλοκαιρινή περίοδο;

Απάντηση Υπουργείου